Voordelen van de Mantelzorgpas

De Mantelzorgpas is een gratis waarderingspas voor mantelzorgers. De gemeente zet jaarlijks een mooi bedrag op de pas waarmee kan worden betaald bij aangesloten winkels en voorzieningen in Deventer. Daarnaast ontvangt de mantelzorger met de pas nog extra voordeel. De pas kunt u eenvoudig online aanvragen of via het Steunpunt Mantelzorg Carinova.

Hoe snel ontvang ik bericht nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u uw Mantelzorgpas binnen één maand  op de deurmat.

Welke waarde stort de gemeente op de Mantelzorgpas?

De gemeente stort voor het jaar 2018 een tegoed ter waarde van € 50,- op de pas. Door de samenwerking met lokale partners is het mogelijk dat de uiteindelijk waarde (het voordeel dat u geniet) hogere uitkomt dan dit bedrag. Mocht u al in bezit zijn van een Mantelzorgpas en ook in 2018 Mantelzorgtaken verlenen dan heeft u het tegoed van 2018 automatisch ontvangen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een Mantelzorgpas en voldoen aan de voorwaarden dan kunt u de pas eenvoudig online aanvragen of via het Steunpunt Mantelzorg Carinova.

Mijn Mantelzorgpas is defect, ik ben hem verloren of kwijt. Wat nu?

Als uw Mantelzorgpas Deventer is gestolen of u bent de pas verloren, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. De kosten voor een vervangende Mantelzorgpas Deventer bedragen vijf euro. Deze kosten kunt u direct via de website voldoen (met een beveiligde iDeal-betaling).
Als u naar “Mijn Mantelzorgpas” gaat en inlogt kunt u met één klik op “Pas Kwijt” een nieuwe pas aanvragen. U wordt doorgeleid naar de betaalomgeving. Zodra de betaling is bevestigd, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Het tegoed van uw huidige kaart boeken wij over naar de nieuwe pas.
Mocht u uw pas nog niet hebben geregistreerd dan moet u dit nog doen om een nieuwe pas aan te vragen.
U kunt dit hier doen: Klik hier of kunt u bellen naar 0570 518 192 en dan word dit telefonisch gedaan.

Wat als de mantelzorger niet in Deventer woont?

Geen probleem, zolang de zorgontvanger maar in Deventer woont.

Wat als de zorgontvanger in een andere gemeente woont?

Als Deventer mantelzorger kunt u bij de gemeente van de zorgontvanger een blijk van waardering aanvragen. Dit is landelijk zo afgesproken.

Hoeveel mantelzorgers van één zorgvrager komen in aanmerking voor de waardering?

Per zorgvrager komen maximaal twee mantelzorgers in aanmerking voor de waardering vanuit de gemeente.

Als u als mantelzorger voor meerdere zorgvragers zorgt, hoe vaak komt u dan in aanmerking voor de waardering?

Indien u mantelzorger bent voor één of meerdere zorgontvangers en u verleent minimaal 8 uur per week zorg voor een periode langer dan 3 maanden dan ontvangt u één Mantelzorgpas met een tegoed van € 50,- per jaar. Per huisadres worden maximaal 3 mantelzorgpassen verstrekt.

Hoe lang blijft het tegoed op de pas geldig?

Het gestorte tegoed blijft geldig totdat de gemeente besluit tot opheffing van de pas. Mocht dit moment zich gaan voordoen, dan ontvangt u tijdig bericht.

Bij welke partners krijg ik voordeel met mijn Mantelzorgpas?

Met uw Mantelzorgpas krijgt u voordeel bij de volgende partners. Houd de website in de gaten, want er komen steeds meer partners bij!

Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik nog op mijn pas heb?

Op de pagina ‘Uw Mantelzorgpas’ kunt u inloggen en uw saldo bekijken. Om in te loggen dient u uw pas eerst te registreren. Daarbij maakt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan.

Is het mogelijk om zelf mijn Mantelzorgpas op te waarderen?

Ja, het is mogelijk om zelf het tegoed op uw Mantelzorgpas op te waarderen. Zo geniet u het gehele jaar door van exclusieve acties en voordeel dat de lokale ondernemers voor u als mantelzorger beschikbaar hebben gesteld. Ga hiervoor naar ‘Uw Mantelzorgpas’,
log in (heeft u uw pas nog niet geregistreerd, dan dient u deze eerst te registreren) en via een beveiligde omgeving waardeert u eenvoudig via iDeal uw pas op met een zelf gekozen bedrag.

Waar kan ik terecht met verdere vragen over de Mantelzorgpas?

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op. Het telefoonnummer vindt u onderaan deze pagina.


Wat kunt u als mantelzorger verwachten?

Is het voor u onduidelijk wat uw rechten en plichten zijn bij het leveren van mantelzorg? Of wilt u meer informatie over mantelzorg in de gemeente Deventer? Het Steunpunt Mantelzorg Deventer kan u verder helpen door het verstrekken van de gewenste informatie of het doorverwijzen naar de juiste instantie.
      GROUPCARD
 Naar boven